Nova Makedonija: Οι Έλληνες διαμαρτύρονται για χάρτη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά χρήματα

 


Οκτώβριος 23, 2021. Ελλάδα.

Χάρτης των Βαλκανίων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό EPFMA Bulletin που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναστατώσει τα πνεύματα της Ευρώπης, με τους αναγνώστες από την Ελλάδα και την Κύπρο να αντιδρούν έντονα, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων Nova Makedonija.

«Το επίμαχο θέμα που προκάλεσε τη σειρά των αντιδράσεων είναι ένας χάρτης στο πλαίσιο άρθρου στο οποίο η χώρα μας παρουσιάζεται ως «Μακεδονία» και από τους πρώτους που αντέδρασαν είναι η ελληνικη «Greek City Times». Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Δελτίο της EPFMA είναι άρθρα και απόψεις που γράφτηκαν από πρώην μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το δελτίο χρηματοδοτείται με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Συνεχίζει η σκοπιανή εφημερίδα:

«Το όνομα της Μακεδονίας φυσικά είναι αγκάθι στην Ελλάδα. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του δελτίου και γράφτηκε από τον πρώην Βρετανό ευρωβουλευτή Τζον Χάουαρτ. Ο χάρτης δείχνει μια γραφική αναπαράσταση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και η φωτογραφία αγοράστηκε από γνωστή πλατφόρμα διανομής φωτογραφιών και χαρτών.

Κάποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές επέκριναν το άρθρο για την ονομασία που χρησιμοποιείται για τη χώρα μας και μαζί τους συμμετείχε και ένας συνάδελφος από την Κύπρο.

- Συγχαρητήρια σε όσους υπέγραψαν και υποστήριξαν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών! Αυτά είναι τα αποτελέσματα, που δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα που υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! - ανακοίνωσε στο Twitter η πρώην ευρωβουλευτής από την Κύπρο, Ελένη Θεοχάρους, αναρτώντας σχετική φωτογραφία.



--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr