Λιβύη: «Η Τουρκία είναι στο πλευρό της κυβέρνησης ενότητας για τη σταθερότητα στη χώρα»


“Τουρκία: Οι εκλογές στη Λιβύη πρέπει να γίνουν με βάση τα αποτελέσματα του Σκιράτ. Η θέση μας για τους μισθοφόρους είναι ξεκάθαρη

 

Οκτώβριος 23, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών  Σεντάτ Ονάλ δήλωσε ότι η χώρα του στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης Ενότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Λιβύη.

 Ο Ονάλ, σε ομιλία του κατά τη συμμετοχή του στο συνέδριο «Υποστήριξη της σταθερότητας στη Λιβύη», στην πρωτεύουσα Τρίπολη, την Πέμπτη, πρόσθεσε ότι η πολιτική διαδικασία πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους Λίβυους, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, σημειώνει η λιβυκή al Marsad.

Πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα να γίνουν βήματα προς την εθνική ενότητα και συναίνεση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ενότητας χρειάζεται ακόμη υποστήριξη προκειμένου να επεκτείνει τον έλεγχό της στη χώρα, να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες και να ενοποιήσει τους κυβερνητικούς θεσμούς.

Ο Ονάλ τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα διεξαγωγής των εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία τους τον Δεκέμβριο, και το σημαντικότερο, να διεξαχθούν με τρόπο που αρμόζει στη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία (Συμφωνία Σκιράτ).

Επεσήμανε τη σημασία της σταθερότητας στη Λιβύη για την πρόοδο και την ανάπτυξη, εξηγώντας ότι η κατάπαυση του πυρός είναι ακόμη εύθραυστη.

Επεσήμανε ότι η θέση της Τουρκίας για τους μισθοφόρους και τους ξένους μαχητές στη Λιβύη είναι σαφής σε όλους, χωρίς να αναφέρεται στον ρόλο της χώρας του στη συνέχιση της αποστολής μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη, καλώντας όλα τα μέρη να σεβαστούν τη νομιμότητα στη χώρα.

Τόνισε ότι οι Λίβυοι διαθέτουν την αποφασιστικότητα και το θάρρος που απαιτείται για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα και να εφαρμόσουν την πολιτική διαδικασία στη χώρα, τονίζοντας ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της Λιβύης σε αυτή τη διαδικασία.

Libya Akhbar, al Marsad,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr