Η Soros Fund αγοράζει Bitcoins- προστασία από τον πληθωρισμό;


Οκτώβριος 7, 2021. Ελλάδα.

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων «Soros Fund», που ιδρύθηκε από τον επενδυτή και δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, αποκάλυψε ότι κατέχει κρυπτονομίσματα  bitcoin.

Αυτή η οικογενειακή εταιρεία κατέχει «μερικά κρυπτονομίσματα ... αλλά όχι πολλά» - δήλωσε ο Don Fitzpatrick, εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής επενδύσεων του «Soros Management Fund», σε συνέντευξή του στο πρακτορείο "Bloomberg", όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σερβίας, Tanjug.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι το bitcoin θεωρείται εδώ μόνο ως προστασία από τον πληθωρισμό. Νομίζω ότι έχει διασχίσει το δρόμο από την άβυσσο στο mainstream - είπε, προσθέτοντας ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν πλέον κεφαλαιοποίηση αγοράς πάνω από 2,0 τρισεκατομμύρια δολάρια και πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες, αναφέρει το CNBC.

Η τιμή του bitcoin, του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος στον κόσμο, διαπραγματευόταν σήμερα στα 54,726 δολάρια, αφού σημείωσε άλμα 10 τοις εκατό χθες σε πάνω από 55,000 δολάρια από επίπεδο περίπου 50,000 δολαρίων την Τρίτη.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen και οι πρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Gary Gensler δήλωσαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι δεν σχεδιάζουν να επιβάλουν περιορισμούς στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

novosti.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr