Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Νέο αγοραστή των τουρκικών ένοπλων UAV, ανακοίνωσε η τουρκική αμυντική βιομηχανία


Οκτώβριος 21, 2021. Ελλάδα.

 

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κοινοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Κιργιζιστάν Καμτσούμπεκ  Τασίεφ, το Κιργιστάν αγόρασε στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 33,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Τασίεφ, το Κιργιστάν ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι έχει αγοράσει Bayraktar TB2 S/UAV από την Τουρκία εκτός από 40 τεθωρακισμένα οχήματα. 

Ο Τασίεφ δήλωσε επίσης ότι τα TB2 του Κιργιστάν βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής,  σημειώνοντας ότι τα Bayraktar TB2 βρίσκονται στο απόθεμα μόνο 5 χωρών και επιβεβαίωσε ότι το Κιργιστάν θα ενταχθεί σε αυτές τις χώρες.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι έχουν προμηθευτεί UAV Orlan-10 από τη Ρωσία.

Το Bayraktar TB2 SİHA έχει εξαχθεί μέχρι στιγμής στο Κατάρ, την Ουκρανία, την Πολωνία, το  Τουρκμενιστάν  και το Αζερμπαϊτζάν. 

Επίσης, είναι γνωστό ότι η Αλβανία, η Λετονία, το  Μαρόκο , η Αιθιοπία και η Ουγγαρία ενδιαφέρονται επίσης για το Bayraktar TB2.

 Το Ιράκ, από την άλλη, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Τουρκία για την προμήθεια του Bayraktar TB2. 

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτές οι χώρες να είναι μεταξύ των 10 χωρών που ανέφερε ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Επιπλέον, η Baykar Defense έχει ολοκληρώσει την παραγωγή περισσότερων από 200 Bayraktar TB2 μέχρι στιγμής. 

Ένα σημαντικό μέρος των UAV που παράγονται εξυπηρετούν τουρκικές μονάδες ασφαλείας. Ωστόσο, μετά την κάλυψη των αναγκών των τουρκικών μονάδων ασφαλείας, η Baykar Defense επικεντρώθηκε στις εξαγωγές τα τελευταία χρόνια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr