Πάνω από 160 εκπρόσωποι των «Ανοιχτών Βαλκανίων» συναντήθηκαν σε σερβική πόλη


Νοέμβριος 13, 2021. Ελλάδα.

 Βελιγράδι.

Χθες στη σερβική πόλη Νις ξεκίνησε η διήμερη συνάντηση περισσότερων από 160 εκπροσώπων κυβερνήσεων, δημόσιας διοίκησης, θεσμικών οργάνων και εμπορικών επιμελητηρίων της Σερβίας, της Αλβανίας και της Βόρειας Αλβανίας.

«Σήμερα στη Νις συνεχίζουμε τις συναντήσεις εργασίας με τους συναδέλφους από τις κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, ώστε να μπορέσουμε να συνάψουμε συγκεκριμένες συμφωνίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ανοιχτά Βαλκάνια, προκειμένου να ενισχυθεί η σύνδεση, να διευκολυνθεί η ροή αγαθών, υπηρεσιών και ανθρώπων καθώς και να τα αφαιρέσουμε όλα τα εμπόδια που μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε και να προοδεύσουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας Σίνισα Μάλι στο προφίλ του στο Instagram.

Ο υφυπουργός Γεωργίας, Δασοκομίας και Υδατικής Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, Τραϊάν Ντιμκόφσκι, δήλωσε χθες ότι η υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια» δεν θα είναι εύκολη και ότι και οι τρεις κυβερνήσεις θα αγωνιστούν μαζί για την επιτυχία της.

«Θα μιλήσουμε για το πώς να εφαρμόσουμε την πρωτοβουλία, πώς να αυξήσουμε την παραγωγή και το εμπόριο μεταξύ των τριών χωρών μας, πώς να μειώσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα μιλήσουμε μέχρι να μηδενιστούν όλα τα εμπόδια», είπε ο Ντιμκόφσκι.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τις οικονομίες των τριών χωρών και ότι η ιδέα θα οδηγήσει σε ορισμένες νέες ιδέες.

 

kanal5.com.mk

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr