Σκόπια: Συνέδριο “Μακεδονία 2025” με ομιλητή τον πρόεδρο της χώρας


Νοέμβριος 18, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Σήμερα, ο Πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι παρευρέθηκε και μίλησε στη 10η επετειακή Σύνοδο Κορυφής «Μακεδονία 2025», η οποία λόγω της πανδημίας του Covid-19 πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προεδρικού Γραφείου.

«Είναι τιμή μου να απευθυνθώ στη 10η Ιωβηλαία Σύνοδο Κορυφής «Μακεδονία 2025», μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε και διευθύνεται από επιτυχημένους Μακεδόνες ομογενείς που θέλουν να βοηθήσουν την πρώτη τους πατρίδα να γίνει μια ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία. Παρά το γεγονός ότι, από την αρχή το «Μακεδονία 2025» εμφανίστηκε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο - η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που επιβράδυνε τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης σε πολλές οικονομίες, δεν τις παρέσυρε στην πρόθεση να δημιουργήσουν φιλόδοξες ιδέες για την ευημερία της χώρας και την ευημερία των πολιτών της.

» Η ομάδα του «Μακεδονία 2025» δεν εγκατέλειψε το έργο, αλλά συνέχισε να αναζητά τρόπους για να οικοδομήσει μια κουλτούρα ανταγωνιστικότητας και ποιοτικής εκπαίδευσης στη μακεδονική κοινωνία σε συνθήκες δημοκρατικού πολιτικού συστήματος και κράτους δικαίου.

Χρειαζόμαστε αυτό το παράδειγμα αναγνώρισης ευκαιριών ακόμη και στις μεγαλύτερες κρίσεις σήμερα περισσότερο από ποτέ. 

Η Μακεδονία βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο ανάπτυξής της. Η περσινή ένταξη στο ΝΑΤΟ έβαλε τη χώρα σε ένα νέο γεωπολιτικό πλαίσιο και η ολοκλήρωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί μεταρρυθμίσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι, σύμφωνα με το kanal5.com.mk.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr