Βουλγαρία: Διαμαρτυρία και ένταση μπροστά την τουρκική πρεσβεία- πέταξαν ντομάτες


«Η Τουρκία είναι άπιστος απρόβλεπτος και επικίνδυνος γείτονας» γράφει  το πλακάτ στη διαδήλωση

Νοέμβριος 18, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Σόφια και απέκλεισαν τη λεωφόρο Βασίλ Λέφσκι μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Η αστυνομική παρουσία σε όλη την περιοχή είναι εξαιρετικά ενισχυμένη, αναφέρει το βουλγαρικό κανάλι Nova TV.

Οι διαμαρτυρόμενοι που κυμάτιζαν βουλγαρικές σημαίες προσπάθησαν να βγουν στο δρόμο και να σταματήσουν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασίλ Λέφσκι, αλλά η αστυνομία δεν το επέτρεψε.

Μήλα και ντομάτες πέταξαν στα αυτοκίνητα της πρεσβείας και της αστυνομίας.

Σήμερα, η Βουλγαρία κάλεσε την Τουρκία να απόσχει από την  προεκλογική εκστρατεία. 

Αυτό συνέβη σε συνάντηση του Μόνιμου Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιβάν Κοντόφ, με τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Τουρκίας στη Σόφια Αϊλίν Σεκίζκιοκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.


Η τουρκική ενεπλάκη στην προεκλογική εκστρατεία της Βουλγαρίας υποστηρίζοντας Τούρκους πολιτικούς αρχηγούς, ομογενειακές οργανώσεις καθώς και τουρκικά ΜΜΕ στη Βουλγαρία με εκκλήσεις να ψηφίσουν υπέρ  συγκεκριμένου (τουρκικού) πολιτικού κόμματος στη χώρα.

 Η βουλγαρική πλευρά εξέφρασε την προσδοκία ότι οι τουρκικοί θεσμοί και αξιωματούχοι θα απόσχουν κατηγορηματικά από προπαγανδιστικές ενέργειες και πολιτικά μηνύματα σχετικά με την εκλογική διαδικασία στη Βουλγαρία κατά τον επικείμενο δεύτερο γύρο των εκλογών για Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας στις 21 Νοεμβρίου 2021.

Dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr