«Επίσκεψη με νόημα» Τούρκου δημάρχου στα Σκόπια


Νοέμβριος 10, 2021. Ελλάδα.

 

Ο δήμαρχος Κόνακ (περιοχή Σμύρνης) Αμπντούλ Μπατούρ ξεκίνησε το πρόγραμμά του στη Βόρεια Μακεδονία, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Μπατούρ, ο οποίος θα συναντηθεί με δημάρχους, αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, μη κυβερνητικές οργανώσεις και συμπατριώτες του στο πλαίσιο του προγράμματος, θα έχει συνομιλίες στα Σκόπια, στο Μοναστήρι, στη Ρέσνα, στην Αχρίδα και στο Γκόστιβαρ. 

Ο Μπατούρ θα επισκεφθεί το Στρατιωτικό Λύκειο στο Μοναστήρι, όπου φοίτησε για τρία χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το οποίο είχε μεγάλη σημασία στη στρατιωτική του επιτυχία, στις 10 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Ατατούρκ.

 Ο  δήμαρχος της τουρκικής πόλης μετέβη στη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο ενός τριήμερου ταξιδιού όπου θα συναντηθεί με δημάρχους, αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, μη κυβερνητικές οργανώσεις και συμπατριώτες του, καθώς και για τη βελτίωση των σχέσεων με την αδελφική του πόλη,  Μοναστήρι [στο κείμενο: Manastır (Bitola)]. 

Ο Μπατούρ, ξεκίνησε το ταξίδι του από την πρωτεύουσα, Σκόπια, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στον πρέσβη των Σκοπίων Χασάν Μεχμέτ Εϊγτκόκ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη, ο Μπατούρ είπε: «Δώσαμε στον Πρέσβη μας Εϊγτκόκ ένα αναμνηστικό νόμισμα που συμβολίζει το «Όνειρο του Αλέξανδρου». Ήταν μεγάλη χαρά που συναντήθηκα με τον πρέσβη μας», είπε.


Επίσκεψη με νόημα από τον Μπατούρ


Ο δήμαρχος  θα μεταβεί στη αδελφική πόλη Μοναστήρι τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του.

 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου, Ημέρα Μνήμης Ατατούρκ, ο πρόεδρος Μπατούρ θα μεταφέρει το μήνυμα της 10ης Νοεμβρίου από το Στρατιωτικό Λύκειο του Μοναστηρίου, το οποίο έχει σημαντική θέση στη σχολική ζωή και τη στρατιωτική επιτυχία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

 Οι επόμενοι σταθμοί του Προέδρου Μπατούρ περιλαμβάνουν τη Ρέσνα, την Αχρίδα και το Γκόστιβαρ.

milliyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr