Ουάσινγκτον για ‘Ανοιχτά Βαλκάνια’: Δεν θα προχωρήσει η πρωτοβουλία με τρία κράτη


Νοέμβριος 24, 2021. Ελλάδα.

Ο Γκάμπριελ Εσκομπάρ, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη τηλεδιάσκεψη «Ανοιχτά Βαλκάνια», εξέφρασε αμφιβολίες για αυτήν την πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι δεν θα λειτουργήσει χωρίς τη μακροπρόθεσμη εμπλοκή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Επιπλέον, είναι σημαντικό αυτές οι τρεις χώρες που ξεκίνησαν τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» να παραμείνουν ανοιχτές και να συνομιλήσουν στενά με τους άλλους τρεις εταίρους που παραμένουν δύσπιστοι», είπε ο Εσκομπάρ.

Σύμφωνα με τον Εσκομπάρ, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν περιφερειακές πρωτοβουλίες, εάν δεν εμποδίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά στα ‘Ανοιχτά Βαλκάνια’ θα προτιμούσαν να συμμετέχουν και τα έξι κράτη των Δυτικών Βαλκανίων.

«Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε αυτή την πορεία, να επιτύχετε διεθνή πρότυπα, να συνεργαστούμε με την Ευρώπη, να διασφαλίσουμε ότι αυτή η περιοχή θα γίνει μια από τις πιο σημαντικές οικονομίες στην Ευρώπη», δήλωσε ο Εσκομπάρ.

Evropa e lire

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr