Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Οι Τούρκοι κατηγορούν τους Βούλγαρους που ψωνίζουν στην Αδριανούπολη!


Νοέμβριος 25, 2021. Ελλάδα.

 

«Το υψηλό ποσοστό όσων μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στην Αδριανούπολη οφείλεται πρόσφατα σε Βούλγαρους τουρίστες που έρχονται να ψωνίσουν εδώ λόγω της διαφοράς της συναλλαγματικής ισοτιμίας». Αυτό δήλωσε στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του  Τουρκικού Ιατρικού Επιμελητηρίου στην Αδριανούπολη, Καθ. Δρ.  Γκιουριάν Αλτούν, όπως αναφέρει το τούρκικο ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA. 

Η ανησυχητική τάση επηρεάζει τις γειτονικές περιοχές  Σαράντα Εκκλησιές (Kırklareli) και Ραιδεστός (Tekirdağ), καθώς ο καθηγητής επέμεινε: «Πρέπει να περιοριστεί σε αυτό.»


Ο αριθμός των ασθενών ανά 100.000 άτομα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν  Κότζα είναι 178,54 στην Αδριανούπολη. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην πόλη είναι 81,5 τοις εκατό.

"Βλέπουμε ότι οι Βούλγαροι  έχουν εξαιρετική συνάθροιση στην Αδριανούπολη. Τα ποσοστά εμβολιασμού στη Βουλγαρία είναι εξαιρετικά χαμηλά και ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα. Πρέπει να τεθούν περιορισμοί».

Ακόμα κι αν δεν υπάρξει απόφαση του επαρχιακού συμβουλίου υγιεινής, οι έμποροι πρέπει να προσέχουν τα άτομα που εισέρχονται στα καταστήματα αν δεν έχουν μάσκα δεν πρέπει να γίνονται δεκτά, λέει ο καθηγητής Αλτούν.

 Plovdiv24.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr