«Κλιμακώνεται η ένταση στα τουρκικά σύνορα! Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε πλοίο με αμερικανικά ελικόπτερα και οχήματα»


Ο τίτλος είναι από το τούρκικο δημοσίευμα

Νοέμβριος 28, 2021. Ελλάδα

 

Ανακοινώθηκε ότι έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το στρατιωτικό μεταφορικό πλοίο «ARC Independence» των ΗΠΑ. 

Έχει αναφερθεί ότι το πλοίο που μεταφέρει μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων και στρατιωτικών οχημάτων για την υποστήριξη της στρατιωτικής άσκησης «Atlantic Resolve» δεν είναι το μόνο μεταφορικό πλοίο

που θα φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία,  κι άλλα πλοία θα φτάσουν στο λιμάνι τις επόμενες ημέρες για μεταφορά στρατιωτικού υλικού, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα που επικαλείται την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Evros-news».

Το πλοίο, που αναμένεται να ξεφορτώσει το φορτίο του στο λιμάνι τις επόμενες ημέρες,

Όπως αναφέρθηκε θα φορτώσει οχήματα που αργότερα θα μεταφερθούν από την περιοχή στις ΗΠΑ και αμερικανικά ελικόπτερα που θα φθάνουν από τη Ρουμανία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στο λιμάνι και άλλα πλοία για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού.

 

Αντιδράσεις στην Αλεξανδρούπολη για τη  στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ

 

Καθώς η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα αυξάνεται η  «Επιτροπή Καταπολέμησης της Συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας και της Βάσης στην Αλεξανδρούπολη», πραγματοποίησε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους για την πρόσφατη στρατιωτική προσέγγιση Ελλάδας – ΗΠΑ.

Εκατοντάδες άνθρωποι, όπως αναφέρει ο ελληνικός Τύπος, συγκεντρώθηκε στην Αίθουσα του Θεάτρου Αλεξανδρούπολης διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα της περιοχής στη χρήση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως σημειώνεται.

Sondakika.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr