«Στόχος μας ο εκφοβισμός του εχθρού», λέει ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

 


Νοέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα παράγει μαζικά μια σειρά από ελαφριές, μεσαίες και βαριές επίγειες μη επανδρωμένες πλατφόρμες μάχης για τις δικές της υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Έτσι, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στα γραφεία της τουρκικής αμυντικής εταιρείας FNSS Defense Systems, υπεγράφη συμφωνία για τη σειριακή παραγωγή τέτοιων μηχανημάτων.

 

«Στόχος μας ο εκφοβισμός του εχθρού»

 

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, Τούρκοι εμπειρογνώμονες δημιούργησαν μια σειρά πρωτοτύπων πλατφορμών μάχης εδάφους διαφόρων μεγεθών και φορτίων.

«Στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε φόβο στον εχθρό, παραδίδοντας στον στρατό τεχνολογικές εξελίξεις που μας επιτρέπουν να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες, να παραμείνουμε αόρατοι και να προκαλέσουμε τη μέγιστη ζημιά στον εχθρό», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Είναι πλέον γνωστό ότι το Τουρκικό Τμήμα Αμυντικής Βιομηχανίας συμφώνησε να παράγει βαριές πλατφόρμες μαζικής παραγωγής με την FNSS και με τις μεσαίες πλατφόρμες ASELSAN , Best Grup, Elektroland και HAVELSAN. 

Ωστόσο, στην εκδήλωση συμμετείχαν και άλλες εταιρείες που είναι κατασκευαστές ελαφρών και μεσαίων ρομποτικών πλατφορμών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr