Η Τουρκία ζητά να παράγει κινητήρες για το άρμα Altay με την Νότια Κορέα


Νοέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

Η τουρκική εταιρεία BMC βρίσκεται σε συνομιλίες με τις νοτιοκορεατικές αμυντικές εταιρείες Doosan και S&T Dynamics για να οργανώσουν την κοινή παραγωγή κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων για το πολλά υποσχόμενο άρμα μάχης Altay.

Οι Τούρκοι θέλουν η παραγωγή αυτών των κινητήρων να γίνεται στις εγκαταστάσεις τους και η Νότια Κορέα θα λειτουργήσει ως «δωρητής τεχνολογίας» σε αυτή την περίπτωση. Αυτό ανέφερε η πύλη Defense News.

Μέχρι τώρα, η μόνη συζήτηση ήταν ότι η Νότια Κορέα απλώς θα προμήθευε στην Τουρκία κινητήρες για τα άρματα μάχης Altay. Στις 22 Οκτωβρίου 2021, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του συμφώνησαν σε αυτό.

Το κύριο εμπόδιο που εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις για την κοινή παραγωγή κινητήρων για το Altay της Τουρκίας είναι οι πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ για συνεργασία με την Τουρκία, οι οποίες θα μπορούσαν να κηρυχθούν κατά των αμυντικών εταιρειών της Νότιας Κορέας.



Ωστόσο, εάν οι συνομιλίες είναι επιτυχείς και δεν υπάρξουν κυρώσεις, η Τουρκία και η Νότια Κορέα αναμένουν να εγκαταστήσουν την παραγωγή για το Altay μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Ταυτόχρονα, οι εργολάβοι της Νότιας Κορέας θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής τους με τα τουρκικά συστήματα δεξαμενών Altay. Και επίσης - θα συνοδεύσει τη διαδικασία δοκιμής αυτού του οχήματος μάχης με μια νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Defense Express

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr