Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας εξυμνεί το Αζερμπαϊτζάν για την κατάκτηση του Καραμπάχ


Νοέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

«Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ έχει κάνει αυτό που πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες δεν μπορούν να κάνουν. Ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ κατάφερε να επιλύσει την παρατεταμένη σύγκρουση και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη, εφάρμοσε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία δεν είχαν εφαρμοστεί για 30 χρόνια».

 Αυτό δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ  στο  αζέρικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Trend’.

Σημείωσε ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κατέστρεψε τη στρατιωτική δύναμη της Αρμενίας.

«Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έδρασε πολύ γρήγορα και αντιμετώπισε το έργο του με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της κατάκτησης του Καραμπάχ από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι είναι περήφανος που ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ και ο λαός του Αζερμπαϊτζάν έχουν εξαλείψει αυτή την αδικία και κατάφεραν να επιλύσουν τη μακροχρόνια σύγκρουση με βάση τους διεθνείς νόμους και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Συγχαίρουμε το Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν πολλές παγωμένες συγκρούσεις στον κόσμο. Έχοντας επιλύσει την παρατεταμένη σύγκρουση στο έδαφός του, το Αζερμπαϊτζάν έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο από παγκόσμια άποψη, δείχνοντας ένα καλό παράδειγμα για όλους», είπε.

Ο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει δημιουργήσει τη βάση για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία με την Αρμενία.

«Αργά ή γρήγορα, πρέπει να επιτευχθεί. Καλούμε την Αρμενία να συνεργαστεί με το Αζερμπαϊτζάν. Η επίλυση της σύγκρουσης δημιούργησε νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιοχής. Είδαμε καταστροφή στο Καραμπάχ, δεν έμεινε ούτε ένα σπίτι. Το γεγονός ότι οι Αρμένιοι κατέστρεψαν ολοσχερώς τζαμιά, πολιτιστική κληρονομιά, σπίτια, δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της δικαιοσύνης. Αλλά τώρα το Αζερμπαϊτζάν εκσυγχρονίζει αυτά τα εδάφη, χτίζει νέους δρόμους, αναπτύσσει γενικά σχέδια πόλεων. Θα δούμε νέες πόλεις. Οι δύσκολες μέρες του Καραμπάχ είναι από εδώ και στο εξής, το Καραμπάχ περιμένει εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη και ειρήνη», δήλωσε ο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

 trend.az, rus.bg,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr