Σκόπια: Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής για τη δυσπιστία προς την Κυβέρνηση λόγω έλλειψης απαρτίας


«Η συνεδρίαση της Βουλής για τη δυσπιστία προς τη κυβέρνηση διεκόπη λόγω έλλειψης απαρτίας», γράφει το δημοσίευμα.

 

Νοέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

 

Η συνεδρίαση για το θέμα της εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση διεκόπη εκ νέου για μία ώρα μετά από αίτημα της αναπληρώτριας συντονίστριας της κοινοβουλευτικής ομάδας του VMRO-DPMNE, Νταφίνα Στογιάνοβσκα.

Οι εμπνευστές της Πρωτοβουλίας, VMRO-DPMNE, Συμμαχία Αλβανών και Εναλλακτική, Αριστερά και Μπέσα δεν έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία για να ψηφίσουν δυσπιστία στην κυβέρνηση, αφού έγινε σαφές ότι ο βουλευτής του Μπέσα Καστριώτ Ρετζέπι δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, παρόλο που υπόγραψε τη πρωτοβουλία.

Ο Ρετζέπι το επιβεβαίωσε στη σελίδα του στο Facebook, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι αποφάσισε να μην παραστεί στη συνεδρίαση «δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και λόγω της διαδικασίας και των ισχυρών μηνυμάτων από στρατηγικούς εταίρους - ΗΠΑ και ΕΕ , τα οποία μου κοινοποίησαν ενώ «ανώτερος διπλωμάτης είπε ότι τον Δεκέμβριο η χώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ».

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο αντιπρόεδρος της Συνέλευσης Φαντίλ Ζεντέλη, ο οποίος προέρχεται από το BESA και είναι ένας από τους υπογράφοντες της Πρωτοβουλίας. 

Μετά την έναρξη, ο Πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι αποχώρησε από τη συνεδρίαση στην οποία δεν είναι παρόντες ούτε οι βουλευτές του SDSM ούτε του DUI.

 Υπήρχαν 61 βουλευτές στην αίθουσα κατά την πρώτη καταμέτρηση, αλλά με την αποχώρηση του Τζαφέρι, υπάρχουν πλέον μόνο 60. Απαρτία απαιτεί τουλάχιστον 61 βουλευτές.

Το πώς θα συνεχιστεί η συνεδρίαση και αν θα γίνει ψηφοφορία μένει να φανεί μέσα στην ημέρα.

kanal5.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr