Οι Ρώσοι ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός θα εισβάλει ξαφνικά στη Συρία


Νοέμβριος 2, 2021. Ελλάδα.

Μετά τα διαδοχικές πληροφορίες για ετοιμότητα της Τουρκίας, υπάρχουν καυτές εξελίξεις στη Συρία, γράφει η τουρκική Χαμπερλέρ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καθ’ όν χρόνο ο συριακός στρατός έστειλε150 στρατιώτες στην Άιν Ίσα, η τρομοκρατική οργάνωση YPG προμήθευσε βαριά πολυβόλα και πολλούς μαχητές στην περιοχή Τελ Ταμίρ  και Αμπου Ρασίν. Ενώ αναφέρθηκε ότι η τρομοκρατική οργάνωση PYD αύξησε τις προετοιμασίες της κατά της  στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας και πήρε θέση πολέμου, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο τουρκικός στρατός θα μπορούσε ξαφνικά να εμπλακεί σε μια διττή επιχείρηση χωρίς να προβεί σε ανακοινώσεις».

Τρία λεωφορεία που μετέφεραν περισσότερους από 150 στρατιώτες των Δυνάμεων της Συρίας, εστάλησαν στην Άιν Ίσα, που βρίσκεται βόρεια της Ράκα και ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά το σήμα της επιχείρησης της Τουρκίας και την επακόλουθη κίνηση των ρωσικών και των YPG δυνάμεων να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή.



Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), οι κουρδικές δυνάμεις ενίσχυσαν  τις μονάδες πυροβολικού μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευτές πυραύλων, βαριά πολυβόλα και πολλούς μαχητές στην περιοχή Τελ Ταμίρ και Αμπού Ρασίν. Αναφέρθηκε ότι το PYD αύξησε τις προετοιμασίες του κατά της εισβολής της Τουρκίας και πήρε θέση πολέμου.

Αναφέρεται επίσης ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν μεγάλο αριθμό στρατιωτικών ενισχύσεων στο  Αιν αλ Αράμπ  και στο Ρας αλ Άιν, στην ανατολική επαρχία του Χαλεπίου.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έκαναν νέες δημοσιεύσεις, ειδικά μετά το ψήφισμα του τουρκικού κοινοβουλίου που εξουσιοδοτεί την παρουσία στρατιωτών στη Συρία και το Ιράκ για άλλα 2 χρόνια. 

Υποστηρίχθηκε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διττή επιχείρηση στη Συρία. Υποστηρίχθηκε ότι η επιχείρηση θα ξεκινούσε ξαφνικά χωρίς καμία ανακοίνωση.

haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr