«Αλαζονική δήλωση του Μακρόν για την Τουρκία»


Νοέμβριος 13, 2021. Ελλάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια. «Η Τουρκία και η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρουν τους μισθοφόρους τους από τη Λιβύη», είπε ο Μακρόν, σύμφωνα με την τουρκική sondakika.com.

Στη Σύνοδο Κορυφής για τη Λιβύη, που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη σταθερότητα της Λιβύης και την εκλογική διαδικασία.

«Όλα τα κόμματα θα δεχθούν τα αποτελέσματα των εκλογών»

Στην ομιλία του στη σύνοδο κορυφής, ο Μακρόν υπογράμμισε την «πλήρη υποστήριξη» της διεθνούς κοινότητας στη μεταβατική διαδικασία που πραγματοποιείται στη Λιβύη και τη διεξαγωγή των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Όλα τα λιβυκά κόμματα που ήταν παρόντα στη σύνοδο κορυφής υποσχέθηκαν ότι θα αποδεχτούν τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών.

Μάλιστα, η σύνοδος κορυφής έχει επίσης ένα σχέδιο για την έναρξη της αποχώρησης  των ξένων μισθοφόρων που σταθμεύουν στη Λιβύη.

 

«Το πρώτο βήμα έγινε με την αποχώρηση 300 μισθοφόρων»


Στην ομιλία του ο Μακρόν επεσήμανε ότι το σχέδιο απόσυρσης των μισθοφόρων θα πρέπει να εφαρμοστεί. Η Τουρκία και η Ρωσία είπε πρέπει να αποσύρουν «χωρίς καθυστέρηση» τους μισθοφόρους της «που απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Λιβύης και ολόκληρης της περιοχής». 


Συνέχισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, «Το πρώτο βήμα έγινε χθες, με την ανακοίνωση ότι οι 300 μισθοφόροι που υπηρετούν στο στρατόπεδο του Χαφτάρ αποσύρονται. Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Η Τουρκία και η Ρωσία θα πρέπει επίσης να αποσύρουν τους μισθοφόρους και τις στρατιωτικές δυνάμεις τους, η παρουσία των οποίων απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και ολόκληρης της περιοχής, χωρίς καθυστέρηση».

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr