Τουρκία: Δοκιμαστική εκτόξευση αντιαεροπορικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς


Δημόσια Υπηρεσία Ειδήσεων
- OSN

Νοέμβριος 8, 2021. Ελλάδα.

Η Roketsan, μια σημαντική τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία όπλων, έχει προβεί σε δοκιμές του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς SİPER, το οποίο θα ενταχθεί στο σύστημα αεράμυνας της χώρας από το 2023. Αυτό αναφέρθηκε από το κανάλι Telegram «Voenniy Obozrevatel».

Όπως σημειώνεται, τον περασμένο μήνα, η Roketsan παρουσίασε μια πρόσφατα εφευρεθείσα τορπίλη βαριάς κλάσης AKYA, η οποία υποτίθεται ότι θα ενταχθεί στο Τουρκικό Ναυτικό το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, η εταιρεία πραγματοποιεί δραστηριότητες στον τομέα του εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης που βρίσκονται σε λειτουργία με τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις, βελτιώνοντάς τα στο επίπεδο της τελευταίας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το  ρωσικό δημοσίευμα ο καθηγητής Σαλίχ Γιλμάζ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο  Γιλντιρίμ Μπεγιαζίτ  στην Άγκυρα, επεσήμανε τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, τα οποία επηρεάζονται αρνητικά από την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία.

osnmedia.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr