Εναντίον του Σέρβου προέδρου - έξι γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στον Μπάιντεν


Νοέμβριος 7, 2021. Ελλάδα.

 

Έξι μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν απαιτώντας τη χρήση του Εκτελεστικού Διατάγματος 14033 για τον αποκλεισμό περιουσιακών στοιχείων και την αποτροπή εισόδου ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες που συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η επιστολή αναφέρει ως παράδειγμα τη Σερβία και τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος έχει επικριθεί ευρέως για εμβάθυνση της διαφθοράς και άσκηση πίεσης στα μέσα ενημέρωσης.

«Ανησυχούμε βαθιά για την ανθρωπιστική και πολιτική κατάσταση στη Σερβία, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει στα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης στο σύνολό της. Ενθαρρύνουμε τις διοικήσεις σας να συνεργαστούν με τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να σταματήσουν τις επιθέσεις στα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης. Και τα δύο αυτά είναι κρίσιμα για την ευημερία και τη δημοκρατία της Σερβίας προς τις φιλοδοξίες της για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 Ενόψει αυτής της κατάστασης, βουλευτές των ΗΠΑ προτρέπουν τον Πρόεδρο Baiden να λάβει συγκεκριμένη δράση.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης δεν είναι μόνο μια βασική αμερικανική αξία που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, αλλά ότι το ζήτημα είναι επίσης σημαντικό για την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον και για την καταπολέμηση του αυταρχισμού σε όλο τον κόσμο.

«Δυστυχώς» , γράφουν μέλη του Κογκρέσου, «η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη Σερβία έχει φτάσει σε χαμηλό επίπεδο».


top-channel.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr