Λιβύη: Ο Ακίλα Σάλεχ υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές


Νοέμβριος 20, 2021. Ελλάδα.

Βεγγάζη.


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σύμβουλος Ακίλα Σάλεχ, παρουσίασε σήμερα, Σάββατο, τα έγγραφα υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο σύμβουλος Σάλεχ παρουσίασε τα χαρτιά του στην έδρα της Ανώτατης Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής στη Βεγγάζη.

Την Τετάρτη, ο Σάλεχ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου, τονίζοντας την ικανότητά του να αναλάβει την ευθύνη, να επιτύχει σταθερότητα και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στη χώρα.

Στην ομιλία του, ο Σάλεχ επιβεβαίωσε τον σεβασμό του για τη Συνταγματική Διακήρυξη, η οποία «είναι το συνταγματικό έγγραφο που διέπει τη χώρα σε αυτή τη μεταβατική φάση και είναι η νόμιμη βάση για την ύπαρξη των κυβερνώντων οργάνων στο κράτος  καθώς και για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ασυλίας του δικαστικού σώματος»

Ο Σάλεχ τόνισε ότι «η καθολική ψηφοφορία είναι η μόνη πηγή νομιμότητας» και «η αναγκαιότητα διατήρησης του αστικού χαρακτήρα του κράτους», καλώντας τους Λίβυους να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, καθώς αποτελούν ουσιαστικό τρόπο τερματισμού της ξένης παρέμβασης στη χώρα».

Επιβεβαίωσε επίσης την επιθυμία του να «αποκαταστήσει τη θέση και την αξιοπρέπεια της Λιβύης», να ενοποιήσει τους θεσμούς, να υποστηρίξει τις δυνάμεις ασφαλείας, «να είναι η κυβέρνηση εκεί που είναι ο πολίτης», καθώς και «το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στις δημόσιες υποθέσεις».

Δεσμεύτηκε να εργαστεί σε ένα «αναπτυξιακό σχέδιο που ωφελείται από τους πετρελαϊκούς πόρους» και «να αποκεντρώσει την απόφαση στο αναπτυξιακό σχέδιο» γιατί «η οικονομία βασίζεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς».

Address Libya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr