Συνομιλίες για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Βουλγαρίας


Νοέμβριος 7, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Ο Υπουργός Επικρατείας της Αιγύπτου για τη στρατιωτική παραγωγή, Μοχάμεντ Αχμέντ Μόρσι, συναντήθηκε με τον Βούλγαρο πρεσβευτή στο Κάιρο, Ντεγιάν Ανγκέλοφ Κατράτσεφ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης των πτυχών κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε στρατιωτικό  και πολιτικό πεδίο.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου,  Μοχάμαντ Έιντ Μπακρ, σε δελτίο τύπου. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε πολλούς τομείς της  πολιτικής βιομηχανίας (όπως ο σχεδιασμός μοντέλων και καλουπιών για μεταλλικά και χαλύβδινα αντικείμενα, πυροσβεστήρες, πιάτα, φιάλες αερίου, μηχανήματα συνεργείου με ψηφιακό έλεγχο), αλλά και σε μια σειρά πεδίων της στρατιωτικής εκβιομηχάνισης. 


Ο Υπουργός Στρατιωτικής Παραγωγής έδειξε το ενδιαφέρον του υπουργείου να επωφεληθεί από τη βουλγαρική τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Στρατιωτικής Παραγωγής είναι πάντα πρόθυμο να συνεργάζεται με διάφορες διεθνείς εταιρείες στον τομέα της μεταφοράς και επανεγκατάστασης σύγχρονων τεχνολογιών στην Αίγυπτο.

Επεσήμανε το συνεχές έργο του Υπουργείου Στρατιωτικής Παραγωγής, σύμφωνα με τις γενικές κατευθύνσεις του κράτους και την υλοποίηση των πολιτικών του, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και προσαρμογή των διαθέσιμων βιομηχανικών, τεχνικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων, με τρόπο που να υποστηρίζει στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης με βάση τις τοπικές παραγωγικές ικανότητες με αιγυπτιακά χέρια και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας.


Η στρατηγική θέση της Αιγύπτου


Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά για την προσέλκυση προϊόντων διεθνών εταιρειών, οι οποίες μπορούν να συμμετέχουν στην κατασκευή τους από εταιρείες στρατιωτικής παραγωγής και επίσης να εξάγουν τα προϊόντα αυτών των εταιρειών στις χώρες της περιοχής και της αφρικανικής ηπείρου, δεδομένης της στρατηγικής θέσης που απολαμβάνει. 

Ο Αιγύπτιος υπουργός κάλεσε βουλγαρικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην έκθεση «Edex 2021» που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο στα τέλη Νοεμβρίου.

gate.ahram.org.eg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr