Έντι Ράμα: Φανταστικά τα οφέλη από τους αλβανικούς δορυφόρους


Νοέμβριος 6, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

«Το κόστος είναι μικρό και τα οφέλη μεγάλα», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για το σχεδιασμό της κυβέρνησής του για τους δύο αλβανικούς δορυφόρους που προγραμματίζεται  να εκτοξευθούν τον Μάρτιο.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Ράμα είπε ότι η εκτόξευση των δορυφόρων δεν είναι μια τεράστια δαπάνη, αλλά είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που ξοδεύουμε την εβδομάδα για να αγοράζουμε ενέργεια και να κρατάμε την τιμή υπό έλεγχο.

«Είναι πολύ λιγότερη, επομένως δεν είναι θέμα κόστους, αλλά τα οφέλη των δορυφόρων θα είναι φανταστικά για τους ανθρώπους. 

Έχω διαβάσει τα πιο παράλογα σχόλια, ευχαριστώ όσους τα κάνουν ότι πρέπει να γελάσουμε, αλλά δεν έχουν καμία σχέση. 


«Κανείς δεν θα γλυτώνει…»


Οι δορυφόροι που θα εκτοξεύσουμε θα μας εξυπηρετήσουν άμεσα για τη γεωργία, την ενέργεια, το περιβάλλον, την τάξη, τις υποδομές και πάνω απ' όλα θα διευκολύνουν πολύ τη σχέση του κράτους με τον λαό, αποδυναμώνοντας σημαντικά τη δύναμη των επιθεωρήσεων, που είναι μια από τις πηγές του προβλήματος που έχουν οι άνθρωποι με το κράτος λόγω δωροδοκίας, αυθαιρεσίας, αλαζονείας στη συμπεριφορά, γιατί θα έχουμε έναν αρχιεπιθεωρητή που θα είναι μακριά και δεν θα έχει ούτε ξαδέρφια στην Αλβανία ούτε φίλους, ούτε κομματικούς φίλους, πελάτες…  θα είναι από τον ουρανό και θα μας πει ότι υπάρχουν δυνητικά προβλήματα εδώ, μια φωτιά εδώ, έχει πρόβλημα η κοίτη του ποταμού, υπάρχει πρόβλημα με πηγές ενέργειας, μια παράνομη κατασκευή.

 Θα ξέρουμε σε πραγματικό χρόνο πόσα μέτρα γης έχουν φυτευτεί στην Αλβανία, με τι έχουν φυτευτεί, πόση είναι η παραγωγή.

 Αυτά είναι φανταστικά πράγματα που μια ολόκληρη στρατιά από γραφεία, τμήματα, αφεντικά, φίλοι, κομματικές παρεμβάσεις κ.λπ. θα έπρεπε κανονικά να κάνουν εδώ στη γη, ενώ ο δορυφόρος θα μας δίνει τα δεδομένα στο τέλος κάθε μέρας και μια ακρίβεια που φτάνει τα 70 τετραγωνικά μέτρα», είπε ο Ράμα, σύμφωνα με το αλβανικό  ειδησεογραφικό πρακτορείο  ATSh.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr