Αίγυπτος: Αρχίζει στρατηγικός διάλογος με ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον


Νοέμβριος 6, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι η Αίγυπτος είναι ζωτικός εταίρος και ότι δεσμεύονται να ενισχύσουν τη συνεχή εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία σαράντα χρόνια, υποστηρίζοντας τους τομείς συνεργασίας για την ασφάλεια και τα ανθρώπινα  δικαιώματα και ενισχύοντας τους διακεκριμένους οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει η Egypt Today.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα καλωσορίσει τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι και την ομάδα του στην Ουάσινγκτον στις 8 και 9 Νοεμβρίου για να ξεκινήσει ο στρατηγικός διάλογος μεταξύ Αιγύπτου και Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόσθεσε ότι ο Μπλίνκεν θα συνοδεύεται από ανώτερους αξιωματούχους της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ και του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι μετά την ενημέρωση Τύπου των Μπλίνκεν και Σούκρι   οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα συζητήσουν μια σειρά διεθνών και περιφερειακών θεμάτων, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διμερής συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτός ο στρατηγικός διάλογος αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να προωθηθούν όλοι οι τομείς συνεργασίας προκειμένου να βελτιωθούν οι ζωές των πολιτών του αμερικανικού και αιγυπτιακού λαού.

egypt-today.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr