Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΗΠΑ στη Σερβία: Διευκρινίστε τι υπογράψατε με τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη


Σεπτέμβριος 28, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο Αμερικανός Πρέσβης Κρίστοφερ Χιλ στη Σερβία,  δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να υπογράψει τίποτα με τη Ρωσία αυτή τη στιγμή.

Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακριβώς τι σημαίνει η συμφωνία που υπέγραψε η Σερβία στη Νέα Υόρκη με τη χώρα αυτή και ότι αναμένουν να λάβουν διευκρινίσεις για το υπογεγραμμένο έγγραφο το επόμενο διάστημα.

«Σίγουρα θα θέλαμε να ακούσουμε μια εξήγηση για το τι είναι αυτό το έγγραφο».

 «Κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου στον ΟΗΕ, οι ΗΠΑ είχαν προσωπικές συνομιλίες με τη Σερβία, ακούσαμε για μια συμφωνία και αναμένουμε μια διευκρίνηση για αυτήν», δήλωσε ο Χιλ.

Αναφέροντας ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο εναντίον της γείτονάς της, Ουκρανίας, ο Χιλ είπε ότι είναι δύσκολο για τους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες να κατανοήσουν την υπογραφή ενός τέτοιου εγγράφου.

«Ελπίζουμε να ακούσουμε μια εξήγηση για την υπογραφή αυτού του εγγράφου», είπε ο Χιλ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Σερβία πρέπει να δει τη μεγαλύτερη εικόνα και τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη Σερβία στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας της προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εκβιασμούς και μέτρα πίεσης κινήτρων», όπως είπε.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr