Συνάντηση «Ανοιχτών Βαλκανίων», Έντι Ράμα και Νίκολα Ντιμιτρόφ έφθασαν στο Βελιγράδι


Νοέμβριος 3, 2021. Ελλάδα.

 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μόλις έφτασε στο Βελιγράδι με αεροπλάνο της «Air Albania», αναφέρει η Gazeta Express.

Ο Έντρι Φούγκα, διευθυντής επικοινωνιών στην κυβέρνηση της Αλβανίας, ανακοίνωσε την άφιξη του Ράμα στη σερβική πρωτεύουσα.

Τον Ράμα υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Νικόλα Τέσλα» του Βελιγραδίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Σελάκοβιτς.

Ο Ράμα αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Της συνάντησης των τριών ηγετών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Open Balkans» θα προηγηθεί συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών από την Αλβανία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και με εκπροσώπους του Atlantic Council.

Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου Ράμα, Βούτσιτς και Ντιμιτρόφ.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμιτρόφ έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου «Νικόλα Τέσλα» από την υπουργό ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας Γιαντράνκα Γιοκσίμοβιτς.


Σε δήλωσή του στο Tanjug, ο Ντιμιτρόφ είπε ότι η Βόρεια Μακεδονία, παρά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ μετά τις τοπικές εκλογές, είναι πλήρως προσηλωμένη στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια».

«Έρχομαι στην εποχή που, ως γνωστόν, τελείωσαν οι δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες άφησαν συνέπειες, έστω και κατά κάποιο τρόπο, πολιτική κρίση. 

«Είναι σημαντικό για εμάς ως κράτος να στείλουμε ένα μήνυμα και ως κυβέρνηση, πλήρως αφοσιωμένη στην πρωτοβουλία που γεννήθηκε στα Βαλκάνια και που στοχεύει πάνω από όλα στα ευρωπαϊκά Βαλκάνια», είπε ο Ντιμιτρόφ.

Ο αντιπρόεδρος του «Σοσιαλδημοκρατικού Συνδέσμου της Μακεδονίας» (SDSM), Μουχάμεντ Ζεκίρι, δήλωσε σήμερα ότι ο χρόνος θα δείξει εάν η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια» θα τεθεί σε κίνδυνο μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

«Αντί για τον πρωθυπουργό Ζάεφ, σήμερα στο Βελιγράδι η Βόρεια Μακεδονία εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Νίκολα Ντιμιτρόφ. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τρεις ηγέτες ( Αλεξαντάρ Βούτσιτς, Έντι Ράμα, Ζόραν Ζάεφ), «ο χρόνος θα δείξει πόσο θα κινδυνεύσει, αλλά όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει η παραίτηση Ζάεφ», είπε.

Gazeta Dita

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr