Ζόραν Ζάεφ: Δεν θα αφήσουμε τους Μίτσκοσκι, Γκρούεφσκι να καταστρέψουν τη χώρα

 


Νοέμβριος 8, 2021. Ελλάδα.

Στη ματαιότητά τους για την εξουσία, είναι έτοιμοι να μεταφέρουν την πολιτεία στα βουνά και να υποφέρει ο κόσμος, με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο Ζόραν Ζάεφ μέσω των κοινωνικών δικτύων προς τους πολίτες, για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από τη θέση του πρωθυπουργού και την προεδρία του SDSM.

«Αυτές τις μέρες βλέπουμε τον κίνδυνο της Συμφωνίας των Πρεσπών, της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία, της Συμφωνίας Πλαίσιο της Οχρίδας, της κοινής και ισότιμης κοινωνίας, της ειρήνης των πολιτών στο εσωτερικό και των καλών σχέσεων με τους γείτονες», είπε ο Ζάεφ.

Ωστόσο, τονίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι, πολίτες, δημοκράτες, αγωνιστές και πολιτικοί στη χώρα, που, όπως λέει, δεν θα επιτρέψουν στους Μίτσκοσκι, Απασίεφ και Γκρούεφσκι να καταλάβουν και να καταστρέψουν ξανά τη χώρα.

«Ο σκοπός μας είναι και πολιτικός και κρατικός». Γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των πολιτών μας και η πλειοψηφία των βουλευτών μας είναι περήφανοι πίσω από αυτή την υπόθεση. «Η δημοκρατία, η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι οι αξίες μας», είπε ο Ζάεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η  πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης

 


Αυτή τη στιγμή κατατίθεται στη Βουλή πρωτοβουλία δυσπιστία στην κυβέρνηση, δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόσκι, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Ζάεφ ανακοίνωσε την παραίτησή του πριν από οκτώ ημέρες, αλλά έχει δεν την έχει υποβάλει ακόμη.

Ο Νικολόσκι αναμένει ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το αργότερο την Πέμπτη και ενημέρωσε ότι ελπίζουν σε στήριξη από περισσότερους από 61 βουλευτές γιατί, όπως είπε, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαπραγματεύσεις με αρκετούς άλλους βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Σχετικά με την υπογραφή του Αλβανού βουλευτή Σκεντέρ Ρετζέπι Skender από την ‘Εναλλακτική’, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη Λέβιτσα- Αριστερά, ο Νικολόσκι είπε ότι η δήλωσή του ήταν σαφής και δεν πρέπει να βγει εκτός πλαισίου, δηλαδή ότι θα υποστηρίξει τη δυσπιστία της κυβέρνησης SDSM και DUI.

Για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE είπε ότι θα συζητηθεί μετά την Πέμπτη και μετά θα γίνει γνωστό αν υπάρχει πιθανότητα νέας κυβέρνησης ή γρήγορες πρόωρες εκλογές.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr