Το Μαρόκο αγοράζει συστήματα αντι-drone μετά την ιστορική συμφωνία με το Ισραήλ

Tο  ισραηλινό σύστημα  Skylock Dome αγοράζει το Μαρόκο (The defense Post)


Νοέμβριος 24, 2021. Ελλάδα.

Οι υπουργοί Άμυνας του Μαρόκου και του Ισραήλ υπέγραψαν αμυντική συμφωνία στο Ραμπάτ την Τετάρτη, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση των στρατιωτικών πωλήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς   έφτασε στο Μαρόκο την Τρίτη, στην πρώτη επίσκεψη του είδους του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξομάλυνση των σχέσεων τους.


Οι στόχοι της επίσκεψης του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας στο Μαρόκο


Αυτή η επίσκεψη έχει στόχο να «θέσει τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία μελλοντικών σχέσεων ασφαλείας μεταξύ Ισραήλ και Μαρόκου», σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.


Το γραφείο του Γκαντς ανέφερε πριν από την αναχώρησή του από το Τελ Αβίβ ότι η συμφωνία «καθορίζει τα περίγραμμα της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Το Μαρόκο έχει δεχτεί στο παρελθόν έναν Ισραηλινό σύμβουλο ασφαλείας και τον υπουργό Εξωτερικών  Γιαΐρ Λαπίντ μετά την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών πέρυσι, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινός υπουργός Άμυνας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο βασίλειο.

Το Μαρόκο αγοράζει 5 συστήματα αντι-drone από το Ισραήλ

 

Καλά  πληροφορημένες μαροκινές πηγές επιβεβαίωσαν ότι το  Μαρόκο είχε  συνάψει σύμβαση με μια ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή αντι-drones.

Η Far Maroc, η οποία ενδιαφέρεται για τα νέα των Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μαρόκο , δήλωσε  στη σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα ότι το Βασίλειο απέκτησε περίπου 5 διαφορετικά συστήματα αντι-drone, το τελευταίο από τα οποία ήταν το  ισραηλινό σύστημα  Skylock Dome.

Επισήμανε ότι αυτό το βήμα εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της μαροκινής ηγεσίας να ανταποκριθεί και να αναπτύξει αμυντικά μέσα για να προσαρμοστεί στην ανάπτυξη εχθροπραξιών και διαφόρων απειλών.


Από την πλευρά της, η μαροκινή εφημερίδα «Al-Ayyam» ανέφερε στον ιστότοπό της, τη Δευτέρα, ότι την είδηση ​​της σύμβασης του Μαρόκου με ισραηλινή εταιρεία ειδικευμένη στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η οποία ανέφερε σε μια αναφορά, ότι το Μαρόκο είχε αγοράσει το σύστημα «Skylock Dome» που κατασκευάζεται από την εταιρεία «Skylock Systems» (μέρος του Ομίλου Avnon), η οποία ειδικεύεται στις τεχνολογίες κατά των drones.

Defense Arab

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr