Η Ουάσινγκτον καλεί τη λιβυκή κυβέρνηση να συλλάβει τον Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι και να τον παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο


Νοέμβριος 24, 2021. Ελλάδα.

Η αμερικανική αποστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε να προσαχθεί στη δικαιοσύνη ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι  καθώς και ο Αμπντουλάχ αλ Σενούσι.


Η αποστολή ανέφερε σε δήλωση, «ότι πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι και ο Αμπντουλάχ αλ-Σενούσι, πρέπει να προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητας».

Η αποστολή κάλεσε την Προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας να ολοκληρώσει τη σύλληψή τους και να τους παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Η αποστολή επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις νομικές διαδικασίες της Λιβύης κατά του Αμπντουλάχ αλ Σενούσι.

Κάλεσε, επίσης,  όλους τους παράγοντες στη Λιβύη να δεσμευτούν για τη διασφάλιση της διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία τους στις 24 Δεκεμβρίου.

Σημειώνοντας στο τέλος της δήλωσής της ότι χαιρέτισε το σχέδιο δράσης της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5 για την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων, μαχητών και μισθοφόρων από τη Λιβύη σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αριθ. 2570 και τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

The Libyan Address, Libya Akhbar,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr