Συνετρίβη βρετανικό F-35 στη Μεσόγειο


Νοέμβριος 17, 2021. Ελλάδα.

Λονδίνο.

Ένα βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 από το ναυαρχίδα του αεροπλανοφόρου Queen Elizabeth συνετρίβη στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια άσκησης και ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί, αναφέρει το Sky News.

 Εχθρικές πράξεις δεν θεωρούνται ότι εμπλέκονται.

Η έρευνα είναι πιθανό να επικεντρωθεί σε ένα πιθανό τεχνικό ή ανθρώπινο λάθος. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε: «Ο Βρετανός πιλότος F35 του HMS Queen Elizabeth εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια πτήσεων ρουτίνας στη Μεσόγειο σήμερα το πρωί. Ο πιλότος επέστρεψε με ασφάλεια στο πλοίο και έχει ξεκινήσει έρευνα, επομένως δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτήν τη στιγμή.

Το επόμενης γενιάς RAF F35 των 100 εκατομμυρίων λιρών πιστεύεται ότι βρίσκεται στη θάλασσα και δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Οκτώ βρετανικά αεροσκάφη F35 βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο, μαζί με 10 αμερικανικά αεροσκάφη F35.

Είναι μια παραλλαγή Β του τζετ της Lockheed Martin, που μπορεί να απογειωθεί σε μικρή απόσταση και να προσγειωθεί στο αεροπλανοφόρο.

Το «HMS Queen Elizabeth» επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από περισσότερους από επτά μήνες στη θάλασσα στο πρώτο του ταξίδι στην Άπω Ανατολή.

Airlive.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr