Τουρκία: ‘Διάψευση’ περί μεταφοράς συστοιχιών S-400 στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ


Νοέμβριος 4, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

 

Πηγές του υπουργείου Άμυνας, όταν ρωτήθηκαν για την είδηση ​​σε ορισμένες ιστοσελίδες ότι «η Τουρκία έχει αποστείλει συστοιχίες αντιπυραυλικής προστασίας S-400 στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ, σημείωσαν ότι οι πληροφορίες είναι εντελώς αναληθείς, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Σε σχετική ενημέρωση για το θέμα, πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι «οι ισχυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι S-400 μεταφέρθηκαν στο Ιντζιρλίκ δεν είναι πραγματικοί» .

Στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε ότι η Τουρκία έφερε τις συστοιχίες του συστήματος αεράμυνας S-400 στη βάση Ιντζιρλίκ, η οποία χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Το Sky news Arabia ανέφερε ότι «η Τουρκία έφερε συστοιχίες S-400 στη βάση Ιντζιρλίκ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ»  και ο ισχυρισμός εξαπλώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr