Vatan: Τα τουρκικά drones στο Αιγαίο δημιούργησαν πανικό στην Ελλάδα… βαρύς ο λογαριασμός για την Αθήνα


Νοέμβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να εδραιώσει τη στρατιωτική υπεροχή έναντι της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο , η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για την αγορά φθηνών πολεμικών αεροσκαφών και φρεγατών από τη Γαλλία. Παρά αυτές τις κινήσεις της Αθήνας , η απελπισία της κατά των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έγινε το κύριο θέμα των  ελληνικών ΜΜΕ, γράφει η τουρκική Vatan.

Μάλιστα, στον ελληνικό Τύπο αναφέρεται ότι τα Ένοπλα Μη Επανδρωμένα Αεροπορικά Οχήματα της Τουρκίας παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Τα Νέα, ανέφερε ότι τα τουρκικά ένοπλα drones προκάλεσαν δυσφορία στην Αθήνα και αυξήθηκε η ένταση.

Όπως έκανε στο παρελθόν  η ελληνική Πολεμική Αεροπορία με την αναχαίτιση των τουρκικών  πολεμικών αεροσκαφών, προσπάθηκε να αντισταθεί στα ένοπλα τουρκικά drones που αυτή τη φορά έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στις επιχειρήσεις.

 

Πανικοβλήθηκε η Ελλάδα

 


Στην ελληνική δημοσιογραφία αναφέρθηκε ότι τουρκικά ένοπλα UAV παραβιάζουν το ένα μετά το άλλο τον ελληνικό εναέριο χώρο και καταγράφηκε ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει απογειώσει αεροσκάφη στο Αιγαίο 15 φορές από τις 19 Οκτωβρίου.

Επισημάνθηκε ότι έγινε προσπάθεια αναχαίτισης με πολεμικά αεροσκάφη για να «απωθήσουν» τα ένοπλα UAV και ότι η πτήση των πολεμικών αεροσκαφών είχε υψηλό κόστος καυσίμων.

 

«Χωρίς κόστος για την αεροπορία» 

Από την άλλη, επισημάνθηκε ότι το κόστος των UAV που παράγονται από την Τουρκία είναι χαμηλό. «Η Τουρκία ασκεί ένα νέο είδος πίεσης στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία και είναι εντελώς τζάμπα», όπως δημοσιεύθηκε.

 Στην είδηση, που θύμιζε και τις εξελίξεις της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία, αναφέρθηκε ότι σημειώθηκε σοβαρή πρόοδος στην παραγωγή UAV και ενόπλων UAV και ότι οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο θέμα.

 

Gazete Vatan

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr