«Πανικός στην Ελλάδα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Τουρκίας στον Εύξεινο Πόντο»


 Το τουρκικό δημοσίευμα διατείνεται ότι  δημιούργησε …πανικό στην Ελλάδα η ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα…

Νοέμβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο καλών ειδήσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να έχουν αντίκτυπο στην Ευρώπη. 

Ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ έστρεψαν την προσοχή τους στην έρευνα φυσικού αερίου της Τουρκίας, στράφηκε επίσης η προσοχή στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη και αναφέρθηκε ότι το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου Σακάρια στον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα) θα ξεκινήσει την άντληση το 2024.

Ενώ το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στην Τουρκία, συγχρόνως προκάλεσε ανησυχία στον ελληνικό Τύπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Σταρ [Star Gazete], ο ελληνικός Τύπος χρησιμοποίησε τον τίτλο «Η Τουρκία ετοιμάζεται να εξορύξει φυσικό αέριο σε νέες περιοχές στη γειτονιά μας» και υπογράμμισε ότι το μεγάλο Πεδίο Αερίου ‘Sakarya’ στη Μαύρη Θάλασσα θα αρχίσει να αντλείται το 2024.

Ενώ το κοίτασμα φυσικού αερίου, το οποίο ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2020, σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024, οι προκαταρκτικές έρευνες που έγιναν τόσο στην περιοχή όσο και στη Μαύρη Θάλασσα καταγράφηκαν ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη της χρονιάς στις βαθιές θάλασσες και η δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ όλων των ανακαλύψεων αερίου στον κόσμο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει υπολογίσει ότι το πιθανό οικονομικό μέγεθος της ανακάλυψης είναι πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr