Βουλγαρία: Ο Καρακατσάνοφ παραιτήθηκε από το VMRO


Νοέμβριος 15, 2021. Ελλάδα.

 

Ο επικεφαλής του βουλγαρικού κόμματος «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» - VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, έπειτα από το κακό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών παραιτήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρη η ηγεσία του κόμματος αποφάσισαν να παραιτηθούν και να προγραμματίσουν ένα συνέδριο για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αντιπρόεδρος Ατανάς Στογιάνοφ συνελήφθη και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα για δωροδοκία στις εκλογές.

«Καλούμε τα βουλγαρικά πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στην Εθνοσυνέλευση να μην παρεκκλίνουν από την προστασία των βουλγαρικών συμφερόντων στη Βόρεια Μακεδονία», έγραψε ο Καρακατσάνοφ στο Facebook.

Η dnes.dir.bg αναφέρει ότι την Κυριακή το VMRO παρέμεινε και πάλι κάτω από εκλογικό όριο για την είσοδο στην Εθνοσυνέλευση  και όχι μόνο αυτό αλλά αυτή τη φορά με ταπεινωτικό αποτέλεσμα 1%.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr