Τα Σκόπια βλέπουν θετικά τη νέα κυβέρνηση στη Σόφια


Νοέμβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Ο νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία ανακοίνωσε μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση που, αντί για την ιστορία, θα μετατοπίσει το επίκεντρο του θέματος στη διαμάχη με τη Βόρεια Μακεδονία στους τομείς στους οποίους υπάρχει συγκεκριμένη συνεργασία και ευκαιρία για βελτίωση των σχέσεων.

Τέτοιες ανακοινώσεις των αρχηγών του κόμματος «Συνεχίζουμε τις αλλαγές», που κέρδισε τις εκλογές , είχαν θετική απήχηση στη Βόρεια Μακεδονία. 

Στα Σκόπια, η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, τις εκτίμησε ως ενθαρρυντικές, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει έναν νέο τύπο διαλόγου από τον οποίο θα ωφεληθούν και οι δύο χώρες.

Αν και αυτά είναι απλώς ανακοινώσεις, λέει η Σεκερίνσκα, με αυτή την προσέγγιση είναι σίγουρα δυνατή μια ανατροπή στις συνομιλίες.

«Οι δηλώσεις που έγιναν την περασμένη περίοδο και τα αποτελέσματα των βουλγαρικών εκλογών, δεν θα πω ψέματα, είναι ενθαρρυντικά. Η Βουλγαρία έχει βάλει τον εαυτό της σε μια κατάσταση να μπλοκάρει εμάς και την Αλβανία, αλλά κατά κάποιο τρόπο να μπλοκάρει και τον εαυτό της. Σίγουρα μια νέα προσέγγιση θα είναι χρήσιμη τόσο για εμάς όσο και για αυτούς. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μια πιθανή νέα κυβέρνηση στη Βουλγαρία λέει ότι χρειαζόμαστε μια νέα προσέγγιση», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η επόμενη, τελευταία συνάντηση  της Επιτροπής των ιστορικών για φέτος είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

Sitel

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr