Τέσσερις Ρώσοι πολίτες συνελήφθησαν στο Κοσσυφοπέδιο


Νοέμβριος 15, 2021. Ελλάδα.

 

Η αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου τη σύλληψη τεσσάρων Ρώσων πολιτών, σύμφωνα με σερβικό δημοσίευμα.

 Σύμφωνα με τη  NOVA  Κοσοβάροι αστυνομικοί σταμάτησαν δύο αυτοκίνητα με αριθμούς Βελιγραδίου στην πόλη Ελάκτσε του δήμου Λεπόσαβιτς.

Σε αυτά βρίσκονταν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τέθηκαν υπό κράτηση για 48 ώρες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο Κοσσυφοπέδιο μέσω εναλλακτικών οδών.

Στις 24 Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι το προσωπικό του γραφείου της Ρωσικής πρεσβείας στην Πρίστινα, κηρύχθηκαν «Persona non grata» στις 22 Οκτωβρίου, και εγκατέλειψαν το Κόσοβο. 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε τις ενέργειες των αρχών του Κοσσυφοπεδίου «μια χονδροειδή αντιρωσική πρόκληση» και καταδίκασε τις ειδήσεις ότι η Ρωσία φέρεται να μην συμμορφώνεται με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, γράφει η ρωσική Izvestia.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr