Η εκπαίδευση των Σύρων πιλότων από τους Ρώσους ανησυχεί το Ισραήλ


Αεροσκάφος MiG-29

Δεκέμβριος 1, 2021. Ελλάδα.


Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν λεπτομέρειες για την αποκατάσταση του συστήματος της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Αναφέρουν ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία παρακολουθεί τη στρατιωτική αεροπορική δραστηριότητα, την πρώτη του είδους της εδώ και 10 χρόνια στη Συρία.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι πιλότοι των μαχητικών MiG-29 της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονται σε αερομαχίες, υπό την επίβλεψη συμβούλων της Ρωσικής Αεροπορίας στη στρατιωτική βάση Τ-4.

Οι πιλότοι εκτόξευσαν για πρώτη φορά, σύμφωνα με όσα εντόπισε ο ισραηλινός στρατός, κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-αέρος R-73 και δεδομένου ότι η συριακή αντιπολίτευση δεν διαθέτει πολεμικά αεροσκάφη, η συζήτηση αφορά την αποκατάσταση της συριακής αεροπορίας με στόχο της αντιμετώπισης των διεισδύσεων που πραγματοποιούν ισραηλοαμερικανικά αεροσκάφη στον ουρανό της Συρίας.

Η Συρία κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότερες από μία φορές, να καταδικάσουν την ισραηλινή επίθεση εναντίον της και να λάβουν αυστηρά μέτρα για να αποτρέψουν την επανάληψή της, ενώ το Ισραήλ δεν έχει δηλώσει δημόσια την ευθύνη του για τις επιθέσεις στο συριακό έδαφος, όπως γράφει η  αραβική «al Bawaba».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr