Αίρεται το εμπόδιο για την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Λιβύης Νταμπάιμπα


Δεκέμβριος 01, 2021. Ελλάδα.

 

Τρίπολη.

Απορρίφθηκε η ένσταση για την αίτηση υποψηφιότητας του Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (UBH) Αμπντουλχαμίντ Νταμπάιμπα σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου στη χώρα.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του τηλεοπτικού καναλιού «February» με έδρα τη Λιβύη, η Επιτροπή Εφέσεων του Εφετείου Τρίπολης κατέληξε στην ένσταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (UMH)  Φαθί Μπασάγκα σχετικά με την υποψηφιότητα του Νταμπάιμπα.

Η σελίδα του πρωθυπουργού της Λιβύης στο Twitter

Ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης που έκανε η δικαστική επιτροπή, αποφασίστηκε η απόρριψη της ένστασης και ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρχε εμπόδιο στην υποψηφιότητα του Abdulhamid al Dabaiba- Αμπντουλχαμίντ αλ  Νταμπάιμπα.

Στις 28 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε στην Επιτροπή Εφετών του Εφετείου Τρίπολης ότι έγινε δεκτή η έφεση κατά της υποψηφιότητας του Νταμπάιμπα και ξεκίνησε έρευνα εναντίον του υποψηφίου.

Χθες έγινε δεκτή ένσταση για την υποψηφιότητα του Χαλίφα Χάφταρ

Η αίτηση ένστασης που υποβλήθηκε στην αίτηση υποψηφιότητας του Χαλίφα Χαφτάρ, ηγέτη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης με έδρα στα ανατολικά της Λιβύης, έγινε δεκτή από την Επιτροπή Εφέσεων του Δικαστηρίου Ζαουίγια και ξεκίνησε έρευνα.

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Λιβύης, στις 24 Νοεμβρίου, απέκλεισε 25 από τους 98 υποψηφίους για διαφορετικούς λόγους και ανακοίνωσε ότι η διαδικασία προσφυγής είχε ξεκινήσει, ανακοινώνοντας ότι οι αιτήσεις 73 υποψηφίων έγιναν δεκτές καταρχήν.

Anadolu, Twitter, 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr