Αίγυπτος: Ο Σάμεχ Σούκρι συζητά στην Κύπρο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών


Δεκέμβριος 14, 2021. Ελλάδα.


Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι τόνισε το ρόλο του Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην υποστήριξη της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή.

Ο Σούκρι συνεχάρη την Κύπρο για την ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρία του φόρουμ από την Αίγυπτο στις αρχές του επόμενου έτους 2022.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο  της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο Σούκρι παρέδωσε μήνυμα του Αιγύπτιου Προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι .

Ο Σούκρι εξήρε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσω των εγκαινίων της Ανώτατης Επιτροπής Αιγυπτο-Κυπριακής Συνεργασίας κατά την τελευταία επίσκεψη του Κύπριου προέδρου στο Κάιρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς και τις πολυάριθμες αμοιβαίες επισκέψεις μεταξύ των δύο πλευρών σε διάφορα επίπεδα. που αντανακλούν την κοινή επιθυμία για προώθηση των φακέλων διμερούς συνεργασίας σε όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς τομείς.



Η αιγυπτιακή προεδρία ανέφερε σε δήλωσή της ότι στη συνάντηση: «συζητήθηκε μια σειρά από έργα συνεργασίας που προτείνονται σε διάφορους τομείς, κυρίως την ενέργεια, τη γεωργία και τις μεταφορές , και τη σημασία της παρακολούθησης της συνεργασίας στον τομέα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ιδίως μετά την υπογραφή της το μνημόνιο συνεννόησης ως προς αυτό τον Οκτώβριο του 2021 και το επακόλουθο τριμερές μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ της Αιγύπτου - Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρόεδρος επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον της χώρας του για ενίσχυση της συνεργασίας με την Αίγυπτο σε διάφορους τομείς, προσβλέποντας στην ενεργοποίηση των προτεινόμενων έργων και αναζητώντας νέους ορίζοντες συνεργασίας υπό το πρίσμα των στενών σχέσεων και εταιρικής σχέσης που ενώνουν τις δύο χώρες, σύμφωνα με αιγυπτιακά δημοσιεύματα.

youm7.com, Sky News Arabia,

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr