Πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου: Η Δύση προστατεύει τη διεθνή τρομοκρατία


Δεκέμβριος 14, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ κατηγόρησε τη Δευτέρα τη Δύση ότι «υποστηρίζει τη διεθνή τρομοκρατία».

«Για να σπείρει την ισλαμοφοβία, η Δύση χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους ως τρομοκράτες. Δεν γίνονται από μόνοι τους. Το Ισλάμ δεν το επιτρέπει έτσι κι αλλιώς. Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη για τους κανονικούς μουσουλμάνους», είπε ο Σεντόπ σε μια στρογγυλή τράπεζα για την ισλαμοφοβία στην Ευρώπη στην  τουρκική πρωτεύουσα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η «Yeni Safak», ο Σεντόπ είπε ότι η Δύση επινόησε ένα μοντέλο «μουσουλμάνου τρομοκράτη» και πρόσθεσε ότι είναι οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία οικονομικά και στρατιωτικά.

«Συνεπώς, ο δυτικός κόσμος, που επινόησε την ισλαμοφοβία, είναι στην πραγματικότητα ο προστάτης της διεθνούς τρομοκρατίας. Είμαστε ενάντια στην παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν πρόκειται για μουσουλμάνους», τόνισε.

tr.sputniknews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr