Λιβύη: Συγκρούσεις στην πρωτεύουσα- μεταφέρονται στρατιωτικές ενισχύσεις


Δεκέμβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την άφιξη μεγάλης στρατιωτικής ενίσχυσης που προέρχεται από τη βάση Μπρακ αλ Σάτι, η οποία κατευθύνεται προς την Τρίπολη.

Ανέφερε ότι οι υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κλείσουν ως αποτέλεσμα της έντασης ασφαλείας στην πόλη.

Ο διεθνώς καταζητούμενος, Σαλάχ Μπαντί, απείλησε να χρησιμοποιήσει όπλα, να πάρει τον έλεγχο όλων των κρατικών θεσμών στην Τρίπολη και τη Μισράτα και να μην πραγματοποιήσει εκλογές την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας στη Βεγγάζη – γράφει η αραβική Al Ghad,  ένοπλες ομάδες κατάφεραν να ελέγξουν την έδρα του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τρίπολη και το αρχηγείο του πρωθυπουργού στην Τρίπολη εκκενώθηκε αφού ένοπλοι ανέλαβαν τον έλεγχο.

Μάλιστα,  ότι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων της Προεδρικής Φρουράς και αυτών των ενόπλων στην Τρίπολη.

Αναφέρεται ότι αυτές οι ένοπλες ομάδες προέρχονταν από διάφορες περιοχές εντός και εκτός της πόλης της Τρίπολης, με επικεφαλής τον Σαλάχ Μπαντί.

Ο Σαλάχ Μπαντί είναι μεταξύ εκείνων που καταζητούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δεδομένων των εγκλημάτων του κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι είναι κοντά στην τρομοκρατική Μουσουλμανική Αδελφότητα και ότι είναι μεταξύ εκείνων που αρνούνται να διεξαχθούν εκλογές στη Λιβύη και
αποκάλυψε την κατοχή από αυτές τις ένοπλες ομάδες κατά την επίθεσή τους στο αρχηγείο του πρωθυπουργού.

Πληροφορίες προσθέτουν ότι βαρέα όπλα κινήθηκαν προς το σιδηροδρομικό δρόμο και ανέλαβαν τον έλεγχο του αρχηγείου του πρωθυπουργού.

Οι ένοπλοι σχηματισμοί εισέβαλαν στο αρχηγείο του Πρωθυπουργού με μηχανήματα και πλατφόρμες πυραύλων εκφοβίζοντας τις δυνάμεις που ασφάλιζαν το κυβερνητικό αρχηγείο πυροβολώντας στον αέρα.

Al Ghad.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr