Αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αλ Τανφ της Συρίας δέχτηκε επίθεση

 


Δεκέμβριος 5, 2021. Ελλάδα.

Επίθεση από άγνωστες δυνάμεις δέχθηκε η αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αλ Τανφ της Συρίας. Αυτό ανέφερε το TASS με αναφορά το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι  Αλ Αραμπίγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν πολλά χτυπήματα ταυτόχρονα στον χώρο εγκατάστασης του αμερικανικού στρατού και των δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού. 

Η συριακή τηλεόραση προσθέτει ότι εκρήξεις ακούστηκαν και στο χώρο της ίδιας της βάσης, η οποία βρίσκεται στη συριακή επαρχία Χομς , κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη στοιχεία για θύματα, τραυματισμούς ή ζημιές. Δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την αμερικανική διοίκηση. Άγνωστο είναι επίσης ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την ενορχήστρωση αυτής της επίθεσης.

Η ίδια βάση έχει ήδη δεχτεί ρουκέτες και χτυπήματα από drone. 

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Οκτωβρίου, οι επιτιθέμενοι είχαν στόχο στρατώνες και βοηθητικά κτίρια. 

Στη συνέχεια, τα μέλη της αμερικανικής διοίκησης επιβεβαίωσαν το γεγονός της επίθεσης, αλλά διευκρίνισαν ότι δεν υπήρχαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού. 

Ωστόσο, από την επιδρομή προκλήθηκαν πυρκαγιές στο έδαφος της βάσης, οι οποίες προκάλεσαν κάποιες υλικές ζημιές.

Lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr