Αζερμπαϊτζάν: Ξυλοκοπήθηκε άγρια ο πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Αλίγιεφ


Δεκέμβριος 5, 2021. Ελλάδα.

Ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης και επικριτής της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, Tofiq Yaqublu, λέει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στην αστυνομία, όταν συνελήφθη σε διαδήλωση την Τετάρτη.

Σε βίντεο μετά την απελευθέρωσή του, φαίνονται με σοβαρούς μώλωπες γύρω από τα μάτια του και λέει ότι οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν βάρβαρα.

«Μου έδεσαν τα χέρια με χειροπέδες πίσω από την πλάτη μου, μου έβαλαν μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι και άρχισαν να με χτυπούν αλύπητα», είπε ο αντιπολιτευόμενος.

«Μου φαινόταν ότι πέθαινα. Έσκισα την σακούλα με τα δόντια μου για να μπορώ να αναπνεύσω. «Η σακούλα ήταν κολλημένη στο πρόσωπό μου», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, η οποία έχει κατηγορηθεί ευρέως για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων και της αυθαίρετης κράτησης, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του ακτιβιστή «αβάσιμους».




 BBC News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr