Η Τουρκία σκοπεύει να συνεργαστεί με τη Ρωσία στην παραγωγή μαχητικών- ρωσικό δημοσίευμα


Δεκέμβριος 5, 2021. Ελλάδα.

Υπάρχουν πολλά σημεία συνεργασίας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

 Αυτά περιλαμβάνουν μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τη κατασκευή ενός τουρκικού εθνικού πολεμικού αεροσκάφους που πρόκειται να εγκαταλείψει το υπόστεγο το 2023. 

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής του τμήματος αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, δημοσιεύει το Profile.ru.

«Υπάρχει ένας τύπος κινητήρα και ορισμένα συστήματα που έχουμε επιλέξει. Όμως με την πάροδο του χρόνου θα υπάρξουν αλλαγές, ανάπτυξη, ενημέρωση ορισμένων συστημάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορεί επίσης να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», είπε.

Τις δηλώσεις του Ντεμίρ αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet. 

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς.

 Η Τουρκία προσπαθεί να αναπτύξει το δικό της μαχητικό έργο πέμπτης γενιάς στο πλαίσιο του προγράμματος TF-X. 

Ωστόσο, επειδή δεν έχει επαρκή εμπειρία σε αυτόν τον κλάδο, η χώρα χρειάζεται έναν ξένο εταίρο ικανό να γίνει δωρητής τεχνολογίας και να παρέχει βοήθεια στην οργάνωση της παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εξαρτημάτων και συναρμολογήσεων. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να προμηθεύσουν την Τουρκία με μαχητικά F-35 πέμπτης γενιάς λόγω της αγοράς του τελευταίου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr