Ξεκινούν οι ομάδες εργασίας Σκοπίων – Σόφιας


Ιανουάριος 31, 2022. Ελλάδα.

Η ομάδα εργασίας για οικονομία, εμπόριο και καινοτομία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας θα συνεδριάσει μετά την επισημοποίηση των πέντε ομάδων εργασίας πριν από επτά ημέρες στη Σόφια για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνάντηση στα Σκόπια θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ μετά τη συνάντηση προγραμματίζεται κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η ομάδα εργασίας για την οικονομία ξεκινά ουσιαστικά το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε από τους πρωθυπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας,  Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι και Κιρίλ Πέτκοφ. 

Σύμφωνα με αυτό κάθε εβδομάδα έως τον Ιούνιο μία από τις τέσσερις ομάδες εργασίας - για οικονομία, υποδομές, πολιτισμό και εκπαίδευση και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που θα πραγματοποιεί συνάντηση για την υλοποίηση έργων και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προκειμένου κάποια από αυτά τα θέματα να έχουν κλείσει ή να προωθηθούν έως τότε.

«Αλλιώς αντιλαμβάνονται οι Βούλγαροι την κοινή ιστορία»

Εξαίρεση σε αυτόν τον ρυθμό εργασίας των ομάδων εργασίας θα είναι η ομάδα εργασίας για τα ιστορικά θέματα, η οποία θα έχει τρεις συνεδριάσεις αντί για δύο έως τα μέσα Μαΐου.

Ο επικεφαλής του τμήματος της Επιτροπής για την Ιστορία από την πλευρά των Σκοπίων, Ντράγκι Γκιόργκιεφ, δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση η κοινή ιστορία δεν είναι αυτή που αντιλαμβάνεται η βουλγαρική πλευρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέγγιση της βουλγαρικής πλευράς στην κοινή ιστορία είναι μια κοινή ιστορία ίδιων λαών, αλλά,  αυτό δεν μπορεί να είναι το ζητούμενο.

Telma Tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr