Ισραηλινός αρθρογράφος: Ο Ερντογάν κρατά το κλειδί των σχέσεων Τουρκίας- Ισραήλ


Ιανουάριος 26, 2022. Ελλάδα.

Ο συντάκτης της Haaretz, Γκίντεον Λεβί, έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις για τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ. 

«Αυτή τη στιγμή, ο Πρόεδρος Ερντογάν κρατά το κλειδί», είπε ο Λεβί, σύμφωνα με την τουρκική «Γενί Ακίτ».

Αξιολογώντας τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ,  ο αρθρογράφος της Haaretz Γκίντεον Λεβί που είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα στο Ισραήλ, είπε: 

«Αυτή τη στιγμή, το κλειδί βρίσκεται στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Αν ανοίξει το δρόμο, είμαι σίγουρος ότι το Ισραήλ θα τον ακολουθήσει», είπε.


Η κατοχική πολιτική δεν επηρέασε...


 Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ δεν επιδεινώθηκαν λόγω της κατοχικής πολιτικής του Ισραήλ.

   Ο Γκίντεον δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω στο παλαιστινιακό ζήτημα και ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ παραμένουν αναίσθητες σε αυτές τις εξελίξεις και τόνισε:

«η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα για μια λύση σε αυτό το ζήτημα».


Το κλειδί το έχει ο Ερντογάν


Εκφράζοντας την άποψη ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ο ηγέτης που θα ξεπεράσει τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, ο Λεβί πρόσθεσε: 

«Αυτή τη στιγμή, ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει το κλειδί. Εάν ανοίξει το δρόμο, είμαι σίγουρος ότι το Ισραήλ θα τον ακολουθήσει. Επειδή το Ισραήλ χρειάζεται την Τουρκία και η σύγχρονη Τουρκία χρειάζεται το Ισραήλ».

yeniakit.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr