Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

«Ντροπή για το πρωτόκολλο η απουσία των Αλβανών Μουσουλμάνων στην εκδήλωση Ερντογάν»

 

 Μουσουλμάνοι από τα Σκόπια και το Κόσοβο πήγαν να υποδεχθούν τον Ερντογάν στα Τίρανα

Ιανουάριος 21, 2022. Ελλάδα.

 

Η μουσουλμανική κοινότητα απουσίαζε στα εγκαίνια του τεμένους Ετ’Χεμ Μπέη από τον Ερντογάν, αυτό για τον πρώην επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αλβανίας- KMSH είναι : «Άσχημη πράξη, ντροπή για το πρωτόκολλο του αλβανικού κράτους».

 

Ο πρώην επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας, Σκεντέρ Μπρουτσάι, χαρακτήρισε «άσχημη πράξη» την απουσία εκπροσώπων της KMSH στα εγκαίνια του τεμένους Ετ’Χεμ Μπέη στα Τίρανα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μπρουτσάι είπε στη Φωνή της Αμερικής – VOA, ότι η έλλειψη εκπροσώπων της KMSH στα εγκαίνια ήταν ντροπή για το πρωτόκολλο του αλβανικού κράτους.

 

«Πολιτική συγκέντρωση και όχι θρησκευτική εκδήλωση»

 

 Ο πρώην επικεφαλής της KMSH τόνισε επίσης ότι τα εγκαίνια του τζαμιού έμοιαζαν περισσότερο με πολιτική δραστηριότητα του κόμματος του προέδρου Ερντογάν, παρά με θρησκευτική δραστηριότητα για τα εγκαίνια ενός λατρευτικού αντικειμένου.


«Για να είμαι ειλικρινής, κάθε Αλβανός είναι ευγνώμων στην Τουρκία για τη βοήθεια που παρέχεται και τις επενδύσεις που έγιναν. Το γεγονός ότι κανένας εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Κοινότητας δεν ήταν παρών στα εγκαίνια του τζαμιού Ετ'χέμ Μπέη είναι μια άσχημη πράξη. Λέω ότι είναι ντροπή του πρωτοκόλλου του αλβανικού κράτους. Πιστεύω ότι ο κύριος Έντι Ράμα έχει νιώσει τη μεγαλύτερη δυσκολία, ότι τον φαντάζεσαι σαν σπίτι, ότι έρχεται ένας καλεσμένος να σε βοηθήσει και θα τον αγαπήσεις καλά, αλλά έχει πολλές ιδιοτροπίες και τον ανέχεσαι να συνοδεύει τον καλεσμένο. 

Καλύτερα να μην ήταν παρούσα η Μουσουλμανική Κοινότητα γιατί τα εγκαίνια του τζαμιού δεν ήταν αυτό που έπρεπε, ήταν περισσότερο μια πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε το κόμμα του Ερντογάν, ο τρόπος που ήρθαν οι καλεσμένοι από το Κόσοβο και τη Βόρεια Μακεδονία και τα πάντα. Είναι λυπηρό που ένας θρησκευτικός συμβολισμός έγινε παιχνίδι της πολιτικής».

Shqiperia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr