Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία: Το πρώτο πλοίο πληροφοριών παραδίδεται στο τουρκικό ναυτικό


Ιανουάριος 10, 2022. Ελλάδα.

Η κορβέτα Ουφούκ/ Ufuk (A-591), που χαρακτηρίζεται ως το πρώτο πλοίο πληροφοριών που κατασκευάστηκε στην Τουρκία με εθνικά μέσα και δυνατότητες, θα παραδοθεί σε υπηρεσία στις 14 Ιανουαρίου με τελετή, στην οποία αναμένεται να παραστεί η πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η Γενί Σαφάκ, το πλοίο θα είναι σε θέση να ανιχνεύει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια ταξιδεύοντας συνεχώς για 45 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων, υπό σοβαρές κλιματικές και θαλάσσιες συνθήκες.

Σημειώνει το δημοσίευμα:

Η Τουρκία, η οποία έχει γίνει μια από τις λίγες χώρες που μπορούν να κατασκευάσουν τα δικά τους πολεμικά πλοία, συνεχίζει τις προσπάθειές της να αυξήσει τη ναυτική της δύναμη.


Η τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στο ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης όπου ναυπηγήθηκε.

«Με μήκος 99,5 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14,4 μέτρα, εκτόπισμα 2.400 τόνους και βύθισμα 3,6 μέτρα, ένα ελικόπτερο 10 τόνων θα μπορεί να προσγειωθεί στην κορβέτα Ουφούκ, η οποία θα ενταχθεί στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

» Η κορβέτα Ουφούκ θα είναι σε θέση να ανιχνεύει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια πλέοντας αδιάκοπα για 45 ημέρες».

Yeni Şafak

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr