Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Ο Ερντογάν στην Αλβανία- Αγνόησε τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα


Ιανουάριος 17, 2022. Ελλάδα.

 

Η  Voice Of America -VOA, έγραψε για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αλβανία και για όλη την ατζέντα του, από τα εγκαίνια 522 διαμερισμάτων στο Λατς, μέχρι τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ράμα και την υπογραφή συμφωνιών. 

Το δημοσίευμα της VOA τονίζει το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα στην ατζέντα του.


«Σύμπτωση η ημερομηνία επίσκεψης του Ερντογάν με τον θάνατο του Καστριώτη - Σκεντέρμπεη»

 Ερωτηθείς από τη VOA σχετικά με τη σύμπτωση της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου την ημερομηνία του θανάτου του Σκεντέρμπεη και εάν μια τέτοια σύμπτωση ήταν πρόβλημα ή όχι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Έντρι Φούγκα χαρακτήρισε το ερώτημα ως:

 «στην καλύτερη περίπτωση - απρόσεκτο - και στη χειρότερη περίπτωση -προκλητικό- , γιατί δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της πολιορκίας της Κρούγια ή της αντίστασης του Εθνικού μας Ήρωα Σκεντέρμπεη και της σημερινής Τουρκίας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, στρατηγικός εταίρος της Αλβανίας και  καλός φίλος σε δύσκολες μέρες, όπως έδειξε την ανεκτίμητη υποστήριξη για ανάκαμψη μετά την τραγωδία του σεισμού. 

»Ως εκ τούτου, το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, αλλά τέτοιου είδους συνδέσεις που είναι εντελώς άσχετες, που υποκινούν άθελά τους το μίσος μεταξύ των λαών», - είπε ο Φούγκα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr