Εκστρατεία στρατολόγησης εθελοντών στον αλβανικό στρατό για τις αποστολές του ΝΑΤΟ

Από την επίδειξη των όπλων στη διάρκεια της εκστρατεία στον Αυλώνα


Ιανουάριος 4, 2022. Ελλάδα.

Η εκστρατεία του υπουργείου Άμυνας για την πρόσληψη νέων που θέλουν να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, είχε επόμενο σταθμό στον Αυλώνα. 

Ο λοχαγός Έντισον Κάγια προσκάλεσε νέους ηλικίας 18-27 ετών λέγοντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να γίνουν μέρος των αποστολών του ΝΑΤΟ.

Με σύνθημα «Έχεις δύναμη τιμάς το Έθνος», σε όλη τη χώρα έχει ξεκινήσει δραστηριότητες με εκθέσεις και ενημέρωση για την πρόσληψη νέων 18-27 ετών που θέλουν να επιλέξουν επαγγελματική σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.


«Η δραστηριότητά μας ξεκίνησε στην πόλη του Ελμπασάν, συνεχίστηκε στην Κορυτσά, σήμερα βρισκόμαστε στην πόλη του Αυλώνα, αλλά θα είμαστε σε πολλές άλλες πόλεις για να ενημερώσουμε νέους από 18-27 ετών πώς μπορούν να γίνουν μέρος του των  Ένοπλων Δυνάμεων που θα  απασχολούνται ως ενεργοί στρατιώτες / ναύτες, αλλά όχι μόνο ως αξιωματικοί ή για να συνεχίσουν σπουδές στο εξωτερικό σε συμμαχικές χώρες με τις οποίες έχουμε συνεργασία. Το γεγονός είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους νέους να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Κάγια.

Η εκστρατεία στρατολόγησης ξεκίνησε στο Ελμπασάν για νέους που έχουν 9ετή βασική εκπαίδευση, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2022.

Στόχος είναι να καλυφθούν περίπου 400 θέσεις στις αλβανικές ένοπλες χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις που θα ακολουθήσουν τις αποστολές του ΝΑΤΟ.

Shqiptarja

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr