ΗΑΕ: Επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου- υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας


Ιανουάριος 30, 2022. Ελλάδα.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ιτσχάκ Χέρτζογκ και η σύζυγός του Μίχαλ έφτασαν την Κυριακή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επίσημη επίσκεψη, την πρώτη του είδους του.

Ο Χέρτζογκ έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Το γραφείο του ισραηλινού προέδρου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το αεροσκάφος που μετέφερε τον Χέρτζογκ πέρασε από τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Χέρτζογκ έγραψε στο Twitter:

«Σήμερα ξεκινάμε την πρώτη επίσκεψη του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση η θερμή υποδοχή στο Άμπου Ντάμπι με την Εξοχότητά του Σεΐχη  Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, Υπουργό Εξωτερικών τα ΗΑΕ».


Το κανάλι ‘Καν’  ανέφερε σχετικά: «Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, υπό το φως των απειλών από τους αντάρτες Χούτι (στην Υεμένη) να συνεχίζουν να χτυπούν στόχους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Πριν απογειωθεί, ο Χέρτζογκ μίλησε με τον Πρωθυπουργό  Ναφτάλι Μπένετ και τον υπουργό Εξωτερικών  Γαΐρ Λαπίντ για να συντονίσει τα μηνύματα σχετικά με την επίσκεψη με σκοπό να μιλήσει με ανώτερους αξιωματούχους των Εμιράτων για την επέκταση του περιφερειακού κύκλου ειρήνης και την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ το πρωί της Κυριακής, ο Χέρτζογκ είπε: «Θα συναντηθώ κατ’ ιδίαν με τους ηγέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ για την υποδοχή και προσωπική πρόσκληση».

Στις 13 Δεκεμβρίου, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνάντησε τον Πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, σε επίσημη επίσκεψη, την πρώτη του είδους του Ισραηλινού πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων στην Ουάσιγκτον υπό την αιγίδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


The New Khalij – Abu Dhabi

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr